Vilma x 3

Tre  böcker om Vilma och vättarna finns nu som e-böcker: Vilma i vättarnas värld, Vilma och regnbågsfjädrarna och Vilma och guldkulan. Bra böcker att läsa högt för 6-9 år ungefär. Det är moderna vättar, en del har till och med flyttat till stan. Där ägnar de sig bland annat åt dumpstring och Vilma får hänga med!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Konsten att hitta e-böcker

På sidan Hitta e boken  hittar du snabbt och enkelt e-böcker, antingen du vill köpa eller låna! Du kan gå direkt till ditt eget bibliotek och logga in för att låna. /Maud

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Smugglaren har kommit ut ur sin grotta!

Nu har äntligen hela serien Magiska Tecken kommit ut som e-böcker. Tredje och sista delen, Smugglarens hemlighet, finns nu tillgänglig igen i nätbokhandeln!

Smugglaren 450:9000

Det känns verkligen roligt att kunna ge böckerna nytt liv på det här sättet. Låntagarna har börjat upptäcka dem igen, nu på läsplatta.

Magiska Tecken är också med i ElibU som är en stor satsning på e-böcker i skolan. Den ger skolorna möjlighet till abonnemang på digitala böcker.

/Maud

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nu är andra e-boken ute!

Nu är den ute: Spåkvinnans lärling, andra delen i serien Magiska Tecken. Så här ser den ut på Bokus. Det här med prissättning är inte lätt, har vi upptäckt. Boken är några år gammal, finns som pappersbok på bibliotek, men är helt ny som e-bok. Jag har gått igenom den och redigerat en del, bla kapitelrubriker, och den har fått nytt omslag. Nu kostar den alltså 84 kronor på Bokus. Är det för dyrt? Eller rimligt? Vi får lära och se …

Spåkvinnan 450:9000

/ Maud

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

e-böcker i finska skolan

Jag var i Finland i september, närmare bestämt i Sibbo kommun, öster om Helsingfors. Visserligen var jag där för att workshoppa med lärare från ett antal skolor om att skapa berättelser med elever. Men vi hann prata om annat också. Rektorn från en av skolorna, en gotlänning som bosatt sig där sedan länge, hade sin åsikt klar om e-böcker:
”Jättebra. Det sparar pengar åt skolorna för böckerna går inte sönder.”
Dessutom tyckte han sig ha märkt att teknikintresserad killar föredrag att läsa på e-boksläsare.
Kanske har han rätt, Pekka?

/Kerstin

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Så olika det kan bli

Tänk så olika det kan bli när olika illustratörer tolkar en bok. Dödgrävarens gåva som pappersbok kom ut 2006 på R&S, då gjorde Katarina Strömgård det här omslaget:

Dödgrävarens gåva

Nu är samma bok ute som e-bok på Mangold & Hahn e-böcker med omslag av Alexander Jansson.

Båda är fina, men ger olika signaler, eller hur? Katarina är väldigt bra på att hitta precis rätt nyckelscen för omslaget till en bok. Alexander fångar mer den allmänna stämningen.

Dödgrävarens gåva av Maud Mangold

 

Jag är nöjd med båda, fast på olika sätt!

/Maud

 

 

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Nya omslag och nytt liv!

Min serie Magiska Tecken kom ut på Rabén & Sjögren 2006-2007 och går inte längre att köpa i bokhandeln. Berättelsen utspelar sig under år 1846 – då borde den väl hålla för läsning mer än några få år? Så tänkte jag när jag bestämde mig för att de tre böckerna ska få bli e-böcker.

magiska-tecken hel bild

 

 

 

 

 

När jag sedan såg en utställning av Alexander Jansson på ett galleri i Göteborg så blev jag helt såld. Jag ringde honom och frågade om han ville göra nya omslag till Magiska Tecken. Och visst blev de fina! Han har gjort dem som en triptyk som går att dela upp. /Maud

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

E-böcker? Varför då?

Därför att en sådan här liten rackare på 140 gram rymmer 3000 böcker. Den slits inte ut med vikningar och hundöron. Skolklasser kan få nya klassuppsättningar. Böckerna tar inte slut för att lagret töms och de reas inte ut efter bara något år eller två. Ja, vi vill ge våra böcker lite nytt liv helt enkelt.

Och så är det kul att ha en verkstad ihop!  /Maud
Läsplatta

Publicerat i Okategoriserade | 1 kommentar

Här sitter vi och blir elektroniska

MMkollarebokNu börjar vi blogga om vår resa in i e-böckernas värld. Den här bloggen är vårt gemensamma skytfönster på webben när vi nu börjar ge ut vår backlist som e-böcker. Ursäkta anglicismen men det är faktiskt ett användbart ord. Backlist betyder ju helt enkelt tidigare utgivna titlar som är utgångna och inte finns att köpa längre.

Först ut är Maud Mangolds serie Magiska tecken. På biblioteket finns de tre böckerna i pappersformat, men med start i september 2013 ger vi ut dem på nytt, med nya omslag, nyredigerad text och nyskrivet extramaterial. Tänk vad man kan göra med ettor och nollor!

/Kerstin

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar