MAGISKA TECKEN

magiska-tecken hel bild

Magiska Tecken av Maud Mangold är den spännande trilogin om Samuel och hans vän Lisa. Dödgrävarens gåva, Spåkvinnans lärling och Smugglarens hemlighet berättar med många målande detaljer om den tidiga industrialismen i Göteborg. Året är 1846 och vi får följa Samuel i tre olika äventyr där den historiska verkligheten kryddas med inslag av magi.

Som en båge över alla tre böckerna finns Samuels sökande efter sin mamma. Han var bara fyra år när hon flyttade och lämnade honom hos sin syster. Var finns hon nu? Samuel hittar små pusselbitar och magiska tecken, kanske får han till sist svar på sin stora fråga?

Omslagsbild: Alexander Jansson

Har du någon gång undrat hur det går till att skriva en berättelse från en annan tid? I slutet av varje bok finner du extramaterial där författaren beskriver hur hon hämtade kunskap och idéer. Inspirationen kan komma från de mest oväntade håll, som dofterna på en bakgata i Gambia eller vid en gammal cirkus i Paris. Och läs om hur dikt och verklighet flyter ihop: kan det verkligen vara Samuels mamma som ligger begravd i den lilla staden i Brasilien, med ruinerna efter en svensk textilindustri?

Med extramaterialet följer också en litteraturförteckning.

Du som är lärare kan använda Magiska Tecken i din undervisning. Böckerna ger en färgstark bakgrund till mitten av 1800-talet, med uppslag om fördjupningsområden.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *